רוגעלך נוטלה
- Sapir Dar
- 2 ביוני 2023
- זמן קריאה 1 דקות
לא חושבת שצריך להגיד יותר מבצק שמרים ונוטלה 😄
רוגלעך עשויים מבצק שמרים קלאסי, אני מכינה את הבצק חלבי, עם חמאה וחלב שנותנים לו מרקם רך ומושלם.
לי הם טעימים עם ממרח נוטלה יותר מכל מילוי אחר אך בהחלט ניתן להחליף בממרח שוקולד אחר לפי העדפה.
רוגעלך נוטלה
מרכיבים (כ15 יחידות):
אביזרים:
מיקסר ללישת בצק
מערוך
לבצק שמרים:
300 גרם קמח
50 גרם סוכר
5 גרם שמרים יבשים
ביצה
60 גרם חלב
30 גרם מים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
רבע כפית מלח
להברשת הבצק:
ביצה
כף חלב
למילוי:
3 כפות גדושות של ממרח נוטלה (ניתן להחליף בכל ממרח אחר)
לזיגוג:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
הכנה:
בצק שמרים (לילה לפני):
במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח
מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)
מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד
מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות
סירופ סוכר לזיגוג:
מרתיחים בסיר את המים והסוכר
בוחשים עד שהסוכר כולו נמס
מעבירים למקרר לצינון
מילוי והרכבה:
מרדדים את הבצק לצורת מלבן
בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים לאורך בצורת איקסים כך שמקבלים כ5 משולשים גדולים וארוכים שמונחים אחד ליד השני בצורה של ראש-זנב (נפטרים מהקצוות המיותרים)
חוצים פס אחד לרוחב במרכז כך שהמשולשים נחצים לשניים ומתקבלת כמות כפולה (ראו בסרטון)
מורחים כל משולש בנוטלה ומגלגלים מבסיס המשולש כלפי פנים כך שמתקבלת צורת הרוגעלך
מכסים ומתפיחים כשעה בטמפ׳ החדר
אפייה והגשה:
לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם כף חלב
אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות בתכנית טורבו למשך כרבע שעה עד שהרוגעלך מזהיבים
בעזרת מברשת או כף מזגגים את הרוגעלל כשהם חמים בסירופ סוכר
מצננים בטמפ החדר
בתאבון!
Comentarios