עוגיות חמאה עם לב נוטלה
- Sapir Dar
- 2 במאי 2023
- זמן קריאה 2 דקות
אני לא יודעת אם יש מישהו שלא יתענג על ביס מעוגיית בצק פריך ונוטלה.
העוגיות האלו הן עוגיות חמאה מבצק פריך מעולה ויש בהן נגיעת נוטלה שנאפית ביחד עם העוגייה מה שממתן את הטעם המתוק של הממרח ומשתלב מצוין עם הטעם של העוגייה הפריכה.
מדובר בעוגיות יפהפיות ועדינות שמשתלבות מעולה עם כוס קפה או תה ומעולות לאירוח.
עוגיות חמאה ונוטלה
מרכיבים (כ-35 עוגיות בקוטר 5 ס״מ):
לבצק פריך:
ביצה
חלמון ביצה
300 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
למילוי:
3 כפות גדושות של ממרח נוטלה (או ממרח שוקולד אחר)
הכנה:
בסיס העוגיות:
במיקסר מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת פירורים
מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר)
מכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות
מוציאים מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה
מכניסים את הבצק המרודד למקפיא ל5 דקות או למקרר לחצי שעה
מוציאים וקורצים עיגולים בקוטר כ-5 ס״מ
בחצי מכמות העיגולים- קורצים לב בגודל קטן יותר מהעיגול ומחלצים מהמסגרת
את הלבבות הקטנים שחילצנו אפשר לשמור בצד ולהכין מהם עוגיות חמאה
במידה והבצק הופך דביק מדי וקשה לעבודה מכניסים למקפיא ל5 דקות ומוציאים להמשך עבודה
מניחים כל מסגרת לב (עיגול עם חריץ בצורת לב) מעל עיגול שלם ומהדקים כך שמתקבלות עוגיות עגולות עם שקע בצורת לב
מילוי:
מחממים נוטלה במיקרו במשך 20 שניות עד חצי דקה שתהפוך נוזלית מעט
מעבירים לשקית זילוף
הרכבה ואפייה:
ממלאים את שקעי הלבבות בנוטלה
מכניסים את העוגיות להקפאה למשך 10 דקות
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך רבע שעה עד שמשחימים מעט
את הלבבות הקטנים שנשארו אפשר לאפות על 170 מעלות למשך 10 דק ולקבל עוגיות חמאה מעולות
בתאבון!
טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:
הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך
Comments