מדריך להכנת קרמל בסיסי
- Sapir Dar
- 21 במרץ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 3 באפר׳ 2023
ממש פשוט להכין קרמל!
יש כמה שיטות להכין קרמל, אני משתמשת בשיטה הקלאסית, בעיני היא פשוטה ומהירה.
מה אפשר לעשות עם קרמל? המון!
פחזניות סנט אונורה, ציפוי קייק פופ ועוד
אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה (מחוממת) ולהפוך לרוטב קרמל לזילוף מעל קינוחים או להוסיף מעט מלח ולהפוך לקרמל מלוח.

קרמל בסיסי
מרכיבים (כ-2 צנצנות מוס):
סוכר לבן בכמות שתכסה את המחבת
הכנה:
מפזרים סוכר לתוך מחבת בכמות שתכסה את פני המחבת
מתחילים בחום גבוה וממתינים לסימנים ראשונים להמסת הסוכר (בדרך כלל נתחיל לראות את הסוכר נמס בדפנות)
נשתמש בכף עץ ונתחיל לבחוש את הסוכר, בשלב זה אפשר להנמיך את האש לבינונית.
יתחילו להיווצר גבישי סוכר - נבחוש ללא הפסקה עד להמסה מלאה של הגבישים
ברגע שכל הגבישים ימסו נקבל קרמל זהוב ומושלם!
מרגע זה אפשר להסיר מהמחבת ולעבוד מהר, הקרמל מתקרר מהר מאוד ומתקשה.
להכנת רוטב קרמל לזילוף:
חממו שמנת מתוקה והוסיפו לתוך הקרמל כשהרש נמוכה, זהירות- עלול להיווצר אפקט של לבה מערבוב החומרים.
המשיכו לבחוש תוך כדי חימום על אש נמכה עד שמתקבל רוטב אחיד.
טיפ: רוצים להפוך לקרמל מלוח? הוסיפו מעט מלח גס במהלך ערבוב החומרים.
בהצלחה!
Comments